Romige champignonsoep

      Geen reacties op Romige champignonsoep

Het originele recept komt van Betty’s kitchen foodblog, een site die ik ooit tegenkwam tijdens het surfen. En dat is eenmalig geweest denk ik, want de naam zegt me verder niets en heeft dus geen indruk gemaakt. Het recept ook niet trouwens want ik heb er een eigen twist aan gegeven om het interessanter te maken.

Ik ben langzaam liefhebber geworden van champignons, vroeger vond ik paddenstoelen niet te vreten, bovendien was het zielig, de huizen van kabouters slopen voor ons genot maar tegenwoordig denk ik ‘fuck kabouters, het is veel zieliger om dieren te doden voor mijn genot’ en eet ik lachend kabouterhuisjes op.

Wat heb je nodig? Een grote ui, wat olie, 250 gram champignons of kastanjechampignons, 150 gram andere paddenstoelen naar keuze, een liter groentebouillon, eetlepeltje gedroogde kruiden, 5 eetlepels sonaroom, handje geraspte kokos en wat witte peper.

Ik koos voor gedroogde Chinese paddenstoelen, standaard in mijn voorraadkast, die ik eerst 2 uur in warm water heb laten weken. Daarna heb ik de gesnipperde ui gebakken in de olie tot deze zacht werd. De paddenstoelen heb ik ook even meegebakken nadat ik ze in stukjes had gesneden. Ook de gesneden champignons en de gedroogde kruiden mogen even meebakken.

Als alles mooi is aangebakken mag de bouillon erbij, ik gebruikte ook het water waar de paddenstoelen in hadden geweekt, smaak is smaak, zonde om weg te gooien. Dit mag tien minuten pruttelen voordat je het met een staafmixer tot een mooie dikke gladde soep mengt. Je zou wat stukjes champignon achter kunnen houden om die later weer toe te voegen. De sonaroom mag er op het laatst bij en breng de soep daarna op smaak met wat peper en zout.

Als garnering gebruikte ik bieslook, puur omdat ik dat voorhanden had, maar je kan alles gebruiken wat je lekker vind, croutons passen ook wel bij dit herfst of wintersoepje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *