Aziatische tomatensoep

      Geen reacties op Aziatische tomatensoep

Dat ik naar Singapore ga verhuizen is geen geheim, en zelfs geen verrassing meer voor de volgers van mijn blog. Dat ik graag Aziatisch eet ook niet, daarom is het niet verrassend dat ik een simpele tomatensoep nog Aziatisch geïnspireerd maak.

 

Voor deze soep gebruikte ik wat kokosolie, een rode peper, een ui, voor het Aziatische tintje een desertlepel tika masala, gesneden bosui, in stukjes gesneden gele paprika, twee oranje snoeppaprika’s, wat gedroogde kruiden, twee pakken gezeefde tomaat, een groentebouillonblokje, flink wat water en een bosje koriander

Bereiding:

Snipper de ui en de peper. Bak deze even in de olie en voeg dan een dessertlepel tika massala toe. Bak dit even op en voeg dan de aan ringen gesneden snoeppaprika en bosui toe, en de in stukjes gesneden gele paprika samen met de gedroogde kruiden. Roerbak dit even en voeg daarna de pakken gezeefde tomaat toe. Voeg het bouillon blokje toe en net zoveel water als je zelf wilt, het ligt er aan hoe dik je de soep wilt hebben. Laat dit een kwartiertje pruttelen.

Garneer de soep met wat koriander en serveer met een dikke plak rustiek brood.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.