Knoflookaardappels uit de oven

      Geen reacties op Knoflookaardappels uit de oven

Een tijd geleden las ik op foodnetwork een recept voor knoflookaardappeltjes en dat recept heb ik toen opgeslagen in mijn mapje “dit ga ik een keer maken”. Dat mapje is aardig vol, en door alle drukte en omstandigheden kom ik niet echt aan dat mapje toe. Maar afgelopen woensdag kwam mijn maatje Peter langs, Peter en ik kijken heel vaak samen naar Ajax, soms bij hem, soms bij mij. Omdat ik wist dat Peter het heel druk heeft op z’n werk momenteel nodigde ik hem ook uit om te komen eten voor de wedstrijd.

Na de uitnodiging dacht ik “wat zal ik eens maken, iets wat ik nog niet eerder heb gemaakt als Peter komt eten” en ik keek even snel in het al genoemde mapje. Vanwege het prachtige weer, en de hoge temperaturen, wilde ik niet te lang in de keuken sloven, en dit recept sprong er uit. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik niet wat kleine aanpassingen deed (de mix van zwarte peper en Cayenne peper werd de ‘voodoo ash’ mix) en alleen aardappeltjes is geen maaltijd dus even naar de supermarkt voor een vleesvervanger en groente voor een salade om het af te maken. Peter is geen vegetariër of vegan, maar staat wel open voor vleesvervangers dus dat is top.

Wat heb je nodig voor de knoflookaardappeltjes? Ik gebruikte drie vastkokende aardappels per persoon, een beetje olie, anderhalve theelepel zout, een theelepel kaneelpoeder en zes teentjes kleingesneden knoflook plus twee theelepels voodoo ash. Dat laatste is in Nederland en België niet te koop, sterker nog, ik lees net op de website dat ze helemaal gestopt zijn met hun activiteiten, dus speel wat met gedroogde pepers of andere kruidenmixen. Een piri piri mix zou bijvoorbeeld ook kunnen, of cajunkruiden voor een cajun versie. Je kan alle kanten op.

Was de aardappels, schillen is niet nodig en snij ze in partjes. Mix alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en zorg dat de aardappeltjes een mooie laag krijgen. Ik liet de piepers een uurtje rusten in de marinade voordat ik ze op een bakblik de oven in schoof. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de aardappels een uurtje lekker bakken. Halverwege moeten ze een keertje omgedraaid worden.

De salade was heel simpel, rode ui, paprika, komkommer, pompoenpitten, blokjes tofu gemarineerd in Italiaanse kruiden (als een soort vegan feta) en een dressing van knoflook, olijfolie, frambozenazijn en wat gedroogde kruiden. De keuze voor de vleesvervanger was een kipschnitzel van Vivera, die niet van echt te onderscheiden is. Prima maaltijd, en om de avond af te maken won Ajax ook nog eens van Storm Graz en zijn we verzekerd van de groepsfase van de Europa League.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.