Pastasaus met acht groenten

      Geen reacties op Pastasaus met acht groenten

Deze pastasaus maakte ik een aantal maanden geleden in een hele grote oplage, om het vervolgens in diepvrieszakjes te verdelen en per portie in te vriezen. Zakjes denk je nu, ja zakjes. Dan kan je ze plat leggen en nemen ze veel minder ruimte in dan bakjes, heel efficiënt, plus het is ook sneller ontdooit als je de saus wilt gebruiken.

Ik ben nu op het punt dat ik mijn vriezer en voorraadkast leeg ga maken, eerst kijken wat er nog in huis is voor ik boodschappen ga doen en nieuwe recepten alleen maar proberen als ik er flink wat van mijn voorraadkast voor kan gebruiken. Het is zonde om nieuwe ingrediënten te kopen, en dan heb ik het niet over verse dingen, maar dingen die ik nog niet heb, en dan straks bij mijn emigratie heel veel dingen weg te moeten doen. Vandaag besloot ik een pasta te gaan eten, met de saus die ik nog in de vriezer had. En dan ook maar het recept van mijn oude blog te kopieeren naar hier.

Het originel recept is van Jamie Oliver, alleen heb ik het wel iets aangepast door er voor wat extra kick een rood pepertje aan toe te voegen. En dat bleek voor mijn smaak iets te weinig, want tegenwoordig eet ik pittiger en vandaag heb ik ook wat chilipoeder toegevoegd om zo toch mijn peper binnen te krijgen.

Op het boodschappenlijstje moeten de volgende items

 • 2 kleine uien
 • 2 kleine stelen prei
 • 2 stelen selderij
 • 2 wortelen
 • 2 courgettes
 • 2 rode paprikas
 • 2 chili pepertjes
 • ½ flespompoen
 • 2 teentjes knoflook
 • Olijfolie
 • 2 theelepels gedroogde oregano
 • 4 x 400 g blikken plum tomaten

 

Pel de uien, was de andere groentes, haal de draden van de selderij, haal het zaad uit de paprika en de pepers en snij de koppen van de wortelen, de prei en de pompoen. De pompoen schillen is niet nodig. Snij dit, of haal het door een keukenmachine.

Snij de knoflook fijn, zet een grote pan op een middelhoog vuur met twee lepels olie. Bak de knoflook en de gedroogde oregano even aan en voeg dan alle andere groentes toe. Kook dit vijfentwintig minuten met de deksel er op, maar roer wel regelmatig.

Voeg dan de blikken tomaten toe plus de hoeveelheid van één blikje aan water. Laat dit nog een klein half uurtje sudderen zodat het goed is ingedikt. Haal het daarna door de blender, voeg nog zout en peper toe naar smaak en voila. Een gezondere saus voor bij de pasta ga je echt niet vinden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.