Zoetzure saus

      Geen reacties op Zoetzure saus

Eigenlijk zou ik dit recept pas posten als ik er een filmpje van gemaakt had, en dat zou nog wel even duren omdat de keuken in Singapore nog niet klaar is, en omdat mijn keukenapparatuur nog onderweg is. Maar goed, ik gaf op facebook iets weg en er werd om recepten gevraagd.

Vroeger, in een tijd dat ik nog vlees at, en nog als vertegenwoordiger kilometers maakte, ging ik nog wel eens naar de McDonalds. Nu heb ik dat altijd vies gevonden op de kipnuggets na, die waren lekker zout en dat in combinatie met de heerlijke zoetzure saus, daar kon ik wel een doosje van op. En ik kocht altijd meerdere bakjes zoetzure saus om dan thuis ook nog te kunnen genieten van het enige lekkere van de Mac.

Met wat lezen op internet en wat experimenteren in de keuken kwam ik tot een zoetzure saus die net zo lekker is, en waarschijnlijk veel minder troep bevat als die van Ronald en z’n uitgebreide familie.

Je hebt nodig: 120 ml abrikozenjam, een scheutje ananassap, 2 eetlepels rietsuikerstroop, 5 theelepels witte wijnazijn, 1½ theelepel maizena, ½ theelepel sojasaus, ½ theelepel mosterd, ¼ theelepel zout, ¼ theelepel knoflookpoeder en een ¼ theelepel five spice.

De bereiding is simpel, alles gaat in een blender of wordt gepureerd met een staafmixer. Daarna mag het in een steelpannetje met twee eetlepels water. Breng het roerend aan de kook en laat het een paar minuten pruttelen, roer het af en toe. Laat de saus daarna afkoelen en voila, een heerlijke zoetzure saus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.