Sweet chilisaus

      Geen reacties op Sweet chilisaus

Mijn vrouw is Aziatisch, je zou verwachten dat ze het geweldig vind dat ik van pittig eten hou, maar ze gruwelt van mijn gewoonte om veel sweet chilisaus te eten. Chilisaus is prima, maar geen sweet chilisaus. En ik snap het wel, want in Singapore zie ik in de supermarkt heel veel soorten chilisausen, maar geen enkele zoete. Dus zal ik het zelf moeten maken, en dat kan met dit recept.

Wederom, net als bij de zoetzure saus, heb ik geen kans gehad om een filmpje te maken en is dit recept sneller gepost dan de bedoeling was.

Wat heb je nodig? 3 teentjes knoflook, 3 rode pepers, een halve mango, twee ringen ananas, 100 gram suiker, 190 ml water, ½ eetlepel zout, 60 ml appelciderazijn, 1 eetlepel maizena en 2 eetlepels water.

Pak de blender en pureer de knoflook, pepers, suiker, zout, appelciderazijn en het water. Gooi het daarna in een steelpan en verwarm het, laat het drie minuten pruttelen. Maak een mengsel van het maizena en twee eetlepels water, roer dit goed door en stop het dan bij het pepermengsel. Laat het nog een minuutje pruttelen en daarna afkoelen. Bewaren in de koelkast, voor zolang het duurt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.