Geroosterde groenteschotel

Sind ik in Azie woon, gebruik ik de oven minimaal één keer in de week voor een lekkere geroosterde groenteschotel. Cindy vind het heerlijk, het is gezond, het is makkelijk en je kan uitgebreid combineren. Zowel in de soorten groente die je gebruikt, in de kruiden en specerijen en in de bijgerechten. Zo wordt het nooit saai.

Het is wel belangrijk om ovenvaste groentes te gebruiken. Bladgroente is niet zo heel geschikt, maar hardere groente zoals wortelen worden heerlijk zacht en zoet, terwijl ze toch nog een bite hebben. Bloemkool of romanesco doe ik er ook altijd wel door. Soms, als ik voel dat ik meer eiwit nodig heb, dan gaat er een blik kikkererweten door. Cindy houdt van paddenstoelen dus die gebruik ik regelmatig.

Wil je koolhydraten? Dan gooi je er plakjes aardappels door, dat mogen ook zoete aardappels zijn. Zo valt er vreselijk veel te combineren.

Mijn basisingredienten zijn echter altijd bloemkool of romanesco, wortelen, courgette en wat niet mag ontbreken: heel veel tenen knoflook. Gewoon uit hun schil, maar dan niet gesneden of geraspt, gewoon als hele tenen in de ovenschaal. Die worden heerlijk zacht van smaak.

Wat olie er over, dan de kruiden en specerijen waar je die dag trek in hebt. En je kan het eten puur als groente, of je kan er rijst of noedels bij doen, net wat je wilt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.