Atjar Tjampoer

      Geen reacties op Atjar Tjampoer

Atjar Tjampoer, zoetzure kool. Heerlijk bij nasi goreng of andere Aziatische maaltijden. En toch, in Nederland at ik het vaker dan hier in Azie. Maar toen ik prachtige potten zag voor omgerekend 60 cent dacht ik: kopen. En mijn vrouw zei gelijk “prima potten om atjar te maken”. Prima, receptje opgezocht en wat blijkt? Het is simpel. Heel simpel

Ingredienten:
Witte kool
Sambal
Wortelen 2 x
Azijn
Suiker
Zout
Kurkuma
IMG_5546

Eerst moet je de witte kool snijden. Snij het in kwarten en haal dan de harde kern weg. Snij in reepjes van een halve centimeter dikte. Marineer het met zout en kurkuma en laat het minimaal 30 minuten intrekken en uitlekken. Het zout onttrekt vocht aan het gerecht. Was het daarna om en voeg de geraspte wortel toe. Doe er sambal bij naar voorkeur en meng alles goed. Daarna kan het in een weckpot, stamp het goed aan tot anderhalve centimeter van de top. Een paar scheppen suiker op de kool, en dan afvullen met azijn. Na een week in de koelkast heb je heerlijke atjar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.