Currysaus

      Geen reacties op Currysaus

Ik heb het al eens vaker, ik mis slechts een paar dingen uit Nederland hier in Singapore. Goeie kroketten bijvoorbeeld, die zijn amper te vinden. Er zit wel een Nederlandse snackbar hier in Singapore, gelieerd aan Martin Zwerts, een instituut in Eindhoven. Maar zijn friet is niet lekker, en zijn kroketten zijn helemaal niet te doen. Ik ben namelijk best kieskeurig als het om kroketten gaat. Febo, Van Dobben of Kwekkeboom en anders niet. Er zit ook een winkel met Duitse waren, die veel Nederlandse specialiteiten verkoopt maar ook die heeft ‘no name’ kroketten en niet de kwaliteit die ik zoek.

Paprikachips was soms iets waar ik naar smachtte, al lijk ik over die obsessie heen. En het blijkt dat die winkel met Duitse waren ook paprikachips verkoopt. Duurder dan in Nederland, maar niet extreem veel duurder. Hij verkoopt ook de kleine flesjes Hela currysaus. En currysaus is iets wat ik wel mis. Ik vind currysaus namelijk veel lekkerder dan ketchup. Een 800ml fles kost in Nederland een euro, en de Duitse winkel hier heeft heel soms de 300ml flesjes voor $4.80, dat is net iets meer dan 3 euro. Duur, maar nog wel te doen. Echter is hij vaak uitverkocht, dus ik ging even online zoeken. De 800ml flessen kwam ik tegen op het Singaporese online platform Lazada. De goedkoopste fles was $77 en het ging door naar ruim boven de $80. WTF?!?!?! Wie zou dat ooit kopen? Ik in ieder geval niet.

Gelukkig is er google, en zijn er recepten. Ik heb er een paar opgeslagen en ga de komende weken even de diverse recepten testen. De makkelijkste heb ik net gemaakt, en de eerste smaaktest is goed. Het gaat iets te veel naar barbecuesaus, dus volgende keer iets minder suiker, maar de eerste test is veelbelovend. En ik bespaar mezelf meer dan $70 per pot die ik maak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.