Tijgerbalsem & TCM

      Geen reacties op Tijgerbalsem & TCM

Tijgerbalsem & TCM. TCM staat voor Traditional Chinese Medicine en ik heb er ooit al eens over geschreven toen ik voor het eerst acupunctuur onderging. Ik heb toen een paar sessies gehad voor mijn schouder en ben daarna overgestapt naar een chiropractor. De angst voor de naalden was wel weg na mijn serie van sessies.

De laatste maanden heb ik een paar keer last van mijn lijf gehad. Het begon in juli, ik was aan het werk en plots kreeg ik pijn in mijn linkervoet. Ik dacht aan kramp, alleen met rekken en strekken ging het niet weg. Sterker nog, het werd langzaam erger en ik heb zelfs een taxi naar huis gepakt want lopen ging amper. De volgende dag liep ik met een wandelstok omdat het echt anders niet ging. Na een dag of 3 trok te pijn weg alsof er nooit iets aan de hand was geweest. Ik denk dat er gewoon een kleine ontsteking ergens in mijn voet zat. Vorige maand had ik plots een week of wat last van duizeligheid. Niet als ik overdag bezig was, ook niet wanneer ik opstond vanuit een rust situatie. Dus het kon niet mijn bloedsuiker zijn. Het gebeurde als ik op bed lag en op mijn rechterzijde draaide. Alsof ik stomdronken was, zo hard draaide de kamer dan. Met behulp van Dr. Google maar eens geprobeerd of extra tabletten ijzer zouden helpen en dat gebeurde ook. Langzaam werd het minder, tot de duizeligheid helemaal verdween.

Vrijdagavond ging ik naar bed en plots deed mijn lies van mijn linkerbeen pijn, en het straalde uit naar m’n heup. Als ik opstond deed het enorm pijn. Zaterdagochtend was het nog altijd het geval, maar als ik eenmaal aan het lopen was trok de pijn weg naar een acceptabel niveau. Om vervolgens soms, en onverwacht, kort terug te keren alsof iemand een mes in mijn lies stak. Een pijnscheut die daarna meteen weer verdween. Dus mijn oude vertrouwde wandelstok kwam weer terug, om me te helpen met opstaan, en om op te steunen als ik zo’n pijnscheut kreeg.

Zaterdagavond dacht ik slim te zijn. Eerst ff lekker gedoucht en na het douchen mijn linker heup en lies ingesmeerd met tijgerbalsem in de hoop dat het probleem daarmee opgelost zou worden. Daarna m’n pyjama aan en met Cindy een aflevering of wat van Dexter kijken. Alleen was het gaan zitten niet zo slim. Daardoor raakte mijn linker bal mijn linker lies. En mijn ballen kwamen daardoor in rechtstreeks contact met de tijgerbalsem. Ik kan nu, helaas vanuit ervaring, vertellen dat tijgerbalsem op je edele delen geen prettige ervaring is. Sterker nog, het is een hele onprettige ervaring. Het brandt, het doet pijn.

Aangezien vanmorgen de pijn nog niet weg was ging ik, onder druk van Cindy, maar naar een TCM kliniek. Ik vertelde de dokter was mijn probleem was. Voor ik het wist lag ik op een behandeltafel, op mijn buik en hoorde ik de dokter zeggen dat er acupunctuur nodig was. Prima. Ik verwachtte een half uur met een paar naalden in mijn reet op de tafel te liggen, maar na een paar prikken zei de arts dat ik me een kwartslag moest draaien. Ik heel voorzichtig draaien, om vervolgens nog een paar prikken te voelen. En de dokter raakte de juiste plekken denk ik want sommige van de prikken deden echt pijn. Vervolgens moest ik mij nog een kwart slag draaien en ik dacht “dank je de koekoek, dan lig ik bovenop de naalden” maar wat bleek? Deze dokter gebruikte een andere techniek waarbij hij prikt en de naald gelijk weghaalt. Dus draaien ging, ik kreeg nog een paar prikken en de dokter zei “als je over een paar dagen nog last hebt, kom dan maar terug.” Ik vraag nog of ik medicijnen nodig hebt, maar het antwoord was nee. 

Ik liep vervolgens bijna fluitend naar huis, ik had meer last van de tintelingen van de accupunctuur dan dat ik nog pijn had. En nadat de tintelingen waren weggetrokken voelde ik me weer als een jonge god, geen pijn, geen enkele beperking in beweging. Ongelofelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.