kikkererwten met saffraan

      1 reactie op kikkererwten met saffraan

Onlangs maakte ik een recept met linzen, omdat ik meer linzen wil gaan eten vanwege de gezonde eigenschappen van deze dingen, en omdat ik als flexitarier de voedingsstoffen nodig heb omdat ik weinig tot geen vlees eet. Hetzelfde geldt ook voor kikkererwten. Ik gebruik ze soms wel, maar te weinig. En eerlijk gezegd is het dan vaak als humus. Na wat zoeken kwam ik een recept tegen wat ik wel eens wilde proberen. Een stoofpot met kikkererwten en saffraan. Door de yoghurt en de eieren is het niet vegan, maar wel vegetarisch. De yoghurt valt vast wel te vervangen met een vegan versie, maar voor de eieren weet ik zo snel geen optie. Anyway, niet geschikt voor vegans dus.

Ingrediënten:

Olijfolie
1 grote gesnipperde ui
3 teentjes gesnipperde knoflook
2 gesnipperde wortels
2 blikken kikkererwten, uitgelekt en omgespoeld.
½ kop ongekookte rijst (bij voorkeur zilvervlies)
4 koppen groentebouillon
3 grote eierdooiers
1 kop yoghurt
¼ theelepel saffraan
Peper
Zout

Bereiding

Fruit de ui met de knoflook in de olijfolie. Als de uien zacht worden kan de wortel erbij. Fruit deze mix voor een minuut of drie. Daarna mogen de kikkererwten, de rijst, en de bouillon erbij. Zorg dat alles net onder staat, zo niet, voeg dan wat water toe maar let op, niet te veel. Breng het aan de kook en laat het dan zachtjes pruttelen, ongeveer 20 minutenMeng in een kom de eierdooiers, yoghurt en saffraan. Doe er een kopje van het kookvocht bij en meng het. Voeg dit mengsel voorzichtig toe aan de stoofpot terwijl je goed blijft roeren. Kook dit nog een minuut of vijf, terwijl je roert. De boel moet dan wat dikker worden en romiger lijken.Voeg daarna zout en peper toe naar smaak. Serveer in een diep bord, of een kom, met wat paprikapoeder en vers gesneden peterselie, koriander, of basilicum.

1 gedachte over “kikkererwten met saffraan

  1. Pauline Hulspas

    Egg recplacer, want je hoeft het alleen maar te binden.
    Je kunt waarschijnlijk ook wat maizena gebruiken.
    Voor de yoghurt, soja yoghurt of violife creme

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.