gegrilde paddenstoelen in balsamico

      1 reactie op gegrilde paddenstoelen in balsamico

Cindy wil een maand koolhydraatarm eten. Dus geen aardappelen, geen pasta, geen brood, geen rijst en ga zo maar door. En natuurlijk steun ik haar in haar poging, al laat ik mijn roti prata of noodles bij het ontbijt niet afnemen. Maar qua lunch en diner wil ik haar best steunen. Dus zocht ik wat receptjes op die koolhydraatarm zijn, met producten die Cindy graag eet. En laten paddenstoelen nu hoog scoren op die lijst.

Ingrediënten: 
¼ kop balsamico
2 eetlepels soja saus
2 teentjes knoflook, gesnipperd
Beetje peper
Beetje zout
500 gram gesneden paddenstoelen. Ik gebruikte een mix van portobello, champignons, kastanje champignons en shiitake.

Bereiding:

Snij de paddenstoelen in plakjes van een halve centimeter dik. Mix de balsamico met de soja saus, peper, zout, en knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en laat dit minimaal 20 minuten marineren. Ik marineerde het een halve dag.

Gril daarna de paddenstoelen in een grillpan op medium hoog vuur klaar. Je kan ze ook aan stokjes rijgen en op de barbecue bereiden. Met een lekkere salade erbij is dit een prima vullende maaltijd. Als je wel koolhydraten eet kan je de paddenstoelen ook met rijst eten.  

1 gedachte over “gegrilde paddenstoelen in balsamico

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.