Engel gekkies

      3 Reacties op Engel gekkies

Meer dan een jaar geleden, in Februari van 2021, schreef ik een stuk over de enge familie Engel. Hoe die familie al decennialang zuigt en treitert. Wat voor een enge figuren het zijn, en hoe duidelijk het is dat de zogenaamde vrijheidsstrijder Willem een hele dikke dubbele agenda heeft. Ik schreef feiten, allemaal controleerbaar, voor de paar vrienden en kennissen die mijn blog lezen.

Tot mijn grote verbazing regent het ineens reacties, ruim een jaar na dato. En allemaal belachelijke reacties. Waarschijnlijk is het stukje tekst toevallig bij een vriendje of aanhanger van Willem de doxxer en Nederlands grootste fake nieuws verspreider terecht gekomen en wordt de link nu gedeeld in allerlei obscure telegram groepjes of een facebook groep van gelijkgestemde geestelijk beperkten. Mijn mening stinkt volgens meerdere van de reacties, terwijl het geen mening is maar keiharde, bevestigde feiten. Al weten we ondertussen dat feiten en waarheden geen waarde hebben bij de Engel fanaten. Ook wordt er gesuggereerd dat ik een influencer ben, iets wat ik dan maar als compliment neem want ik heb zelf geen moment de indruk gehad dat mijn simpele blog van enige invloed is. Normaals een bewijs dat de wappies geen enkel besef van realiteit hebben. Ook wordt er gevraagd hoeveel ik betaald heb gekregen van de overheid voor het artikel. Daarover heb ik een tegenvraag: hoeveel zou mijn stukje waard zijn en bij wie kan ik een factuur indienen? Ik zou een leuke vergoeding voor het herkauwen van wat openbare gegevens niet afslaan.   

Ik ga niet op de individuele reacties reageren. Tegen windmolens vechten laat in aan Don Quichotte, of aan Donald Trump die denkt dat je kanker krijgt van windmolens. Het zal me overigens niet verbazen als veel van de wappies die nu reageren dat ook denken. Het is verspilde moeite om zulke figuren te proberen te overtuigen omdat zelfs keiharde feiten glashard ontkend worden. Als Willempie Engel zegt dat water niet nat is, dan roepen zijn aanhanger dat ook, zelfs als ze een waterkanon op hun kanis krijgen als ze weer eens lopen te klieren op het museumplein. Toen ik vorig jaar even in Nederland was, bij een kennis met uitzicht op het museumplein, vond ik dat overigens wel het hoogtepunt van de dag, dat waterkanon.

De wappies inspireerde me wel tot deze blogpost. Een post waarbij de reacties ook wel zullen komen. Ik kan niet wachten op de onzin die nu weer gaat komen.

3 gedachten over “Engel gekkies

 1. René

  Hé Ferndinand helemaal gelijk maat. Ik vraag me af als hij roept of vraagt om hun salaris aan zijn stichting te geven en vervolgens van de Brienenoordbrug af te springen of een ander hoog gebouw ofdat ze dat dan ook doen die wappies.

 2. Ad

  Beste Ferdinand Piet,

  Wellicht doelt u op mij. Inderdaad heb ik niet naar een datum gekeken en ik heb me toen ook niet in uw achtergrond verdiept. Inderdaad kan ik beter geen discussie aangaan met iemand die al vele jaren niet meer in Nederland woont en zich qua informatie beperkt tot onze staatsomroep, wellicht aangevuld met andere enge linkse clubjes.
  Ik had al geschreven het niet eens te zijn met meneer Engel maar wel vind dat hij zijn mening moet kunnen uiten.
  U pretendeert zich te baseren op feitenkennis maar ik zie slechts modder, terwijl u niets weerlegt.
  Feiten zijn (en de onderbouwing ervan kunt u stuk voor stuk terugvinden op internet):

  Vrijheid van meningsuiting was altijd beperkt tot oproepen van geweld. En terecht.
  Nu worden mensen vervolgd en zelfs gevangen gezet voor veel minder.
  Maar ook willekeur speelt een rol. Naast Akwasi uiteraard ook Joop van Riesen.
  https://duckduckgo.com/?q=joop+van+riesen+roept+op+tot+geweld&t=newext&atb=v277-1&iax=videos&ia=videos&iai=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DW_C7OXkmC_A

  Demonstratie is een recht en hoeft zelfs niet te worden aangevraagd. https://vimeo.com/502227494
  En dat heeft Femke ook bewezen. Milieu activisten en BLM hebben gedemonstreerd tijdens Corona tijdperk en ook toen werden vernielingen aangericht. Maar er werd niet ingegrepen “uit angst voor verdere escalatie”.
  Opvallend is wel dat deze demonstraties allemaal waren gestoeld op links extremistische ideeën.
  Tijdens Corona demonstraties werd door ME massaal op demonstranten ingeslagen na uitvaardigen demonstratieverbod. De rellen die daarna kwamen hadden meer te maken met oorzaak en gevolg.

  De avondklok waarvan geen enkele wetenschapper bewezen achtte dat dit zou bijdragen aan bestrijding van Corona is door meneer Engel en z’n club succesvol aangevochten bij de rechter. De overheid ging echter in beroep en DIEZELFDE dag nog kwam er in hoger beroep een nieuwe zitting die de rechterlijke uitspraak herriep. Daarop heeft Engel met z’n club weer beroep aangetekend en guess what? Dat beroep zou op zijn vroegst over 3/4 jaar plaatsvinden.
  Ik vind dit een vorm van machtsmisbruik, u wellicht niet.

  En zo nog veel meer, zoals afschaffen referendum wegens onwelgevallige uitslag Oekraïne referendum, de idiote wapenleveranties aan dat land nu en de manier waarop we, naar mijn inzicht, de derde wereldoorlog worden ingetrokken.

  Hier laat ik het bij. Ik heb gepoogd om u verder te laten kijken dan u heeft getoond.
  Maar wellicht probeert u ook weer modder richting mijn kant te smijten en dat mag.

  Met vriendelijke groet,

  Ad.

  1. Ferdinand Piet Auteur bericht

   Beste Ad,

   ik doel onder andere op jou. En ik smijt niet met modder, ik lach je keihard uit met je kortzichtige aannames (zoals dat ik niet weet wat er in Nederland speelt omdat ik er sinds 3 jaar niet meer woon, en dat ik mijn nieuws alleen maar via “staatsomroep” en “linkse clubjes” krijg). Als iemand al met zo’n plaat voor z’n kop het debat aangaat valt er weinig te debatteren. Alleen het woord “staatsomroep” toont de insteek al, en is al lulkoek.

   Ook zit je met veel andere dingen mis. Vrijheid van meningsuiting betekent niet dat je gevrijwaard bent van de gevolgen. Oproepen tot geweld was niet het enige wat verboden was en is, opruiing is dat ook en dat is wat jouw goeroe doet.

   Demonstraties zijn een recht, dat klopt, maar er moeten wel een melding van gedaan worden minimaal 72 uur voor de demonstratie. Artikel 9 lid 2 van de Grondwet geeft de gemeente ook het recht om deze te verbieden.

   Over het Oekraïne referendum, dat was altijd al raadgevend en de uitslag had nauwelijks iets met de vraag over het referendum te maken maar was puur een anti-EU statement opgehitst door rechtse clubjes zoals Geenstijl.

   Beste Ad, wordt wakker. Stop met domme aannames over mensen, kijk naar feiten, luister minder naar je rommelende onderbuik en luister al helemaal niet naar enge demagogen zoals Engel en Baudet. Als je dat laatste niet doet dan kan je je mailadres beter veranderen van guppie3 naar wappie3@hotmail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.