Zoete aardappel courgette soep

In mijn pre-vegetarische leven was ik niet echt een soep liefhebber, toch maakte ik eens in de zoveel tijd een soepje met zoete aardappels, courgette en garnalen. Maar als je de garnalen weg laat dan is de soep nog altijd heerlijk, en geschikt voor veganisten. Kortom, beter voor de gezondheid, beter voor de planeet en je hoeft er geen dieren voor te laten vermoorden en je eet geen lijken meer. Wat is er nu beter dan dat?

Wat heb je nodig voor deze soep? één courgette, één zoete aardappel, één ui, één teen knoflook, bakje oesterzwammen, theelepel curry (ik groene curry gebruikt, deze had ik nog in de koelkast), scheut vegan kookroom, één liter groentebouillon. Plus natuurlijk een pan, een staafmixer, soeplepel etc etc, maar dat is logisch.
zoeteaardappelsoep1

 

De aardappel schil je, de courgette was je en snij deze beide dan in blokjes. De ui en de knoflook snij je ook klein. Breng de bouillon aan de kook en kook daarin de courgette en aardappel klaar. De ui en knoflook bak je aan en bak ook de curry even mee. Gooi dit dan bij de aardappel en courgette. Bak daarna de oesterzwammen ook even op. Als de aardappel gaar is pureer je dat mengsel, voeg de vegan kookroom en de oesterzwammen toe en eet smakelijk.

blog eet smakelijk

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.