Een wrap met bbq pulled jackfruit

Ik ben langzaam al mijn recepten en kookvideo’s van mijn oude blog naar dit blog aan het verplaatsen, en ik was van plan dat op chronologische volgorde te doen. Maar nu mijn nichtje Esther heeft besloten geen vlees meer te eten en mij wel eens over barbecue pulled jackfruit had gehoord en vroeg of ik haar een recept kon geven heb ik dit videotje maar een paar weken naar voren gehaald.

Wat heb je nodig, behalve dan de wraps? Een blik jackfruit, maar let wel op, koop de blikken in ‘brine’ en niet in siroop. Daarnaast wat olie, theeleitje zout, gedroogde chili, gerookte paprika en een flinke hoeveelheid barbecue saus.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Trek de jackfruit met twee vorken uit elkaar zodat het een ‘Pulled Pork’ structuur heeft, mix het goed door elkaar met de olie, de kruiden en de saus. Gooi het twintig minuten in de oven op een bakplaat, en je bent klaar met de bereiding.

Smeer wat knoflooksaus, al dan niet vegan, op je wrap, zeg er wat gesneden groente naar keuze op (mijn favoriete combinatie: mini romaine, paprika en rode ui, maar je kan combineren naar eigen smaak) en een flink schep van de jackfruit. Rol de wrap op en eet smakelijk.maar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.