Een snelle curry

      Geen reacties op Een snelle curry

Soms heb je wel eens van die dagen waarbij je niet te veel tijd hebt, wat verse groente die op moet omdat ze tegen het einde van hun versheid aanlopen dus dan moet je toch iets. Een beetje hobbykok, zeker de vegetariƫr of veganist, heeft dan altijd wel een aantal basisingredienten in de kast staan waardoor er toch wat lekkers op tafel komt.

In mijn geval had ik wat zoete aardappels, een courgette en wat paprika’s waar echt iets mee gedaan moest worden. En daar heb ik een curry van gemaakt, met een ui, knoflook, een schep curry past, wat gemalen chili, water, een stukje gember, een blik kikkererwten en een blik kokosmelk. Pannetje rijst erbij, en smullen maar.

De ui snee ik in kwart ringen en fruitte ik met twee teentjes geraspte knoflook. Daar deed ik toen twee in blokjes gesneden zoete aardappel bij, met een flinke schep currypasta en de gemalen chili. Even aanbakken en daarna afblussen met 200ml water, dat langzaam laten koken zodat de aardappels gaar werden.

Ondertussen had ik de paprika en courgette gesneden, net als de gember, en de kikkererwten laten uitlekken. Die allemaal bij de pruttelende curry en op het laatst een blik kokosmelk erbij, en dat nog even laten koken.

Serveren met rijst, garneren met wat cashewnoten en je hebt in nog geen half uur een heerlijke, gezonde en veganistische maaltijd op tafel staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.