Geroosterde groentespread

      Geen reacties op Geroosterde groentespread

Gezond broodbeleg, wat gezond lijkt is het niet altijd. Neem groentespread uit de supermarkt, die lijkt vaak gezond maar er zitten conserveermiddelen in, vaak ook suiker en te veel zout. En dat terwijl zelf maken heel simpel is.

 

Ingrediƫnten:

2 teentjes knoflook
snufje zout
snufje gemalen chili
1 aubergine
1 chili peper
1 courgette
1 paprika
1/2 citroen
100 gram zongedroogde tomaten in olie
Bereiding:
Snij de aubergine, courgette, paprika en chili in stukken en rooster dit 20 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Stop daarna de geroosterde stukken groente met de knoflook, het citroensap en de zongedroogde tomaten in een keukenmachine. Maak er een mooie spread van en breng dit op smaak met zout en gemalen chilipoeder (of een ander specerij naar keuze)

vegan-breadspread

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.