Goulash

      Geen reacties op Goulash

Als je mij naar mijn favoriete ingrediënt in de keuken vraagt, dan is het antwoord simpel: paprika. Ik hou van deze super gezonde groente. Of het nu rauw is in een salade, geroerbakt met rijst, gegrild in de oven of gekookt in een stoofgerecht, het maakt me niet uit. Paprika’s zijn veruit mijn favoriete groente. En ook paprikapoeder, zowel gewoon als gerookt, zijn een must-have in mijn voorraadkast. Zelfs als snack is een paprika ideaal.

Dus ik was altijd fan van goulash. En eerlijk is eerlijk, mijn vader maakt een geweldige goulash. Alleen toen zei ik vlees vaarwel, dus geen goulash meer voor mij. Alhoewel, ik heb ooit een versie gemaakt met Jackfruit. Onlangs had ik met een maatje van mij een gesprek, hij wil ook vegetarisch gaan eten. Hij is van Indische afkomst, Philip Phajan Singh. En ik vraag ieder keer of Soshul Distan Singh zijn broer is. Maar ik wijk nu af van het verhaal. In de Indische keuken worden veel linzen gebruikt. En omdat hij vegetarisch wil gaan eten vroeg hij mij of we samen konden koken. Vanwege zijn komaf wil hij veel met linzen doen, dus ik ging googelen naar vegetarische recepten met linzen. En zag een vegan goulash recept.
soshal
Dit heb ik vorige week gemaakt, niet met rijst maar met een aangebroken zak pasta die nog in de voorraadkast lag. Philip kon er niet bij zijn omdat we in Singapore nog onder lockdown zijn. Cindy was vooraf sceptisch maar schepte een tweede keer op. Heerlijk was het.

 

Ingrediënten

 • olijfolie
 • 1 flinke ui
 • 3 teentjes knoflook
 • 3 grote paprika’s kleur naar keuze
 • 1 eetlepel bloem
 • 500 ml gezeefde tomaten
 • 70 gram tomatenpuree
 • 500 ml water
 • 1 blokje groente bouillon
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
 • 1 theelepel tijm
 • 1 theelepel karwijzaad alternatief: 2 theelepels komijnzaad
 • 2 laurierblaadjes
 • zout
 • peper
 • Twee kopjes rode linzen

  Instructies

 • Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Was de paprika. Snij de ui en knoflook fijn en de paprika in stukken. Doe alles in de hapjespan, roer goed door en laat ongeveer 5 minuten bakken. Strooi de bloem over de groente en roer goed door.
 • Voeg nu de gezeefde en de tomatenpuree toe, samen met het bouillonblokje, het water, de sojasaus, paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, tijm, karwijzaad, laurierblaadjes en de linzen. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat ongeveer 20 minuten pruttelen.
 • IMG_9475

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.