Pizza

      Geen reacties op Pizza

Pizza pizza. Hoooo pizza. 
Pizza pizza. Effe wachte……Pizza! 
Laa la lalaa. Laa la lalaa. 
Laa la lalaa laa lalaa laa laa. 


Wie houdt er niet van pizza? Aqila is er in ieder geval gek op, Cindy is ook fan en ik zeg ook geen nee tegen pizza. Wel tegen diepvriespizza overigens. Dus kocht ik altijd al pizza bodems en belegde die zelf. In Nederland de bodems van Tante Fanny uit het koelvak in de supermarkt. Maar die is hier niet te vinden. En de bodems die ik hier kan vinden zijn niet zo lekker. Echter ben ik nooit fan geweest van zelf deeg maken. Ik vond het gevoel van het deeg aan mijn vingers nooit lekker. Maar …… met dank aan YouTube weet ik nu dat ik gewoon meer bloem moet gebruiken zodat het niet zo plakt. 

De laatste weken kijk ik veel video’s over brood bakken en deeg maken. Ik kook graag, maar ben nooit een bakker geweest. Juist door mijn aversie tegen deeg maken. Door deze video’s ben ik echter overstag. Ik ga deeg maken. Het eerste broodrecept dat ik ga proberen is een deeg dat niet gekneed moet worden. Maar momenteel is de active dry yeast uitverkocht bij Phoon Huat. Phoon Huat is een keten in Singapore met allerlei ingrediënten en artikelen om te bakken. De instant yeast is niet geschikt voor dit recept. Maar wel voor pizza deeg. Dus afgelopen weekend ben ik maar aan een experiment met pizza begonnen. 

Met simpel wat water, gist, suiker en bloem kan je prima een pizzabodem maken. Het duurt niet lang, een beetje mengen, een minuut of 10 kneden en dan is het wachten. Dus zaterdagochtend het deeg gemaakt, en dan aan het eind van de middag de pizza gemaakt. Om het interessanter te maken, experimenteel als ik ben, had ik natuurlijk ook gedroogde kruiden aan het deeg toegevoegd. Rozemarijn, oregano, tijm, en basilicum. Nadat ik de bodem had uitgerold zag ik dat we nog wat knakworstjes hadden liggen in de koelkast. En die moesten op, dus heb ik die gebruikt. Samen met wat kaas keurig langs de rand van de pizza gelegd en daarna het deeg omgevouwen. Een gevulde korst, tot grote verrassing en enorm plezier van Aqila. Daarna wat tomatensaus, geroerbakte champignons, dungesneden ui, kaas, verse basilicum en wat ananas op de pizza. 10 minuutjes in de oven en smullen maar.


Ik merkte wel dat ik nog een paar dingen beter kan doen, maar voor een eerste poging was ik niet ontevreden. Deze week ga ik weer aan de slag, dit keer voor een calzone. Oh, en de worstjes heb ik uit mijn stuk pizza gehaald, ik wil geen vlees, en al zeker geen vieze knakworsten. Oh, en ik heb een pizzasteen voor de oven besteld.

Top foto van by Ivan Torres on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.