ze komt, ze komt, die lieve goede mam

Ze komt, ze komt. En nee, dit is geen oproep om de Sint gender neutraal te maken, de zwarte piet discussie is meer dan genoeg. En hoe ik daar over denk heb ik al eerder geschreven. Nee, ik heb het over mijn lieve moeder. Dankzij de vaccinated travel lane mogen gevaccineerde inwoners van Nederland naar Singapore komen zonder quarantaine. En dus kan mijn moeder voor het eerst sinds mijn emigratie op bezoek komen. Ik kijk er ontzettend naar uit, net als Cindy en de kinderen. Zeker Aqila, die in oma een handlanger ziet om mij te plagen. Bij alle videogesprekken is Aqila maar al te blij als oma haar kant kiest als ze roept ‘papa is stout’ en ik zeg ‘papa is lief’.

Mijn pa had een afwijking in zijn rug, een vergroeiing uit zijn jeugdjaren en daardoor was hij niet in staat om een lange reis te maken. Meer dan 12 uur in een vliegtuig was te lang voor hem. En mama wilde hem niet een paar weken alleen laten uit angst voor een hartaanval. Ze heeft zijn level al eens gered toen hij neerviel met een zware hartaanval. Nu hij er niet meer is door dat klote virus is bezoek wel mogelijk, maar het virus gooide daar ook weer roet in het eten. Maar nu is het zover, binnenkort komt ze. De vlucht is geboekt, en binnenkort kunnen we mama (en oma) een dikke knuffel geven in mijn nieuwe thuisland. En pakt ze dit jaar toch nog de zon mee die in Nederland niet thuis gaf deze zomer.

overigens, de vrouw op de foto is niet mijn moeder, maar dat lijkt me duidelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *