Mango curry

      Geen reacties op Mango curry

Koken met fruit, veel mensen komen niet verder dan een stukje ananas op de pizza, en daar is zelfs al een controverse over, maar ik doe het wel vaker. Zo maakte ik in mijn pre-vegetarische tijd een heerlijke lasagne met gehakt, kaas, kipfilet, kaneel en tropische vruchten. En ondanks dat het vreselijk vies klinkt was het geweldig. Met vegetarische gehakt en het weglaten van de kipfilet is het trouwens ook nog altijd lekker. Dus om fruit te gebruiken in een hoofdgerecht, ja, dat doe ik wel vaker.

Dit recept komt van internet, ik weet niet meer welke site, maar ik weet wel wat ik het eerder gemaakt had en dat het lekker is. Alleen heb ik het dit keer wat aangepast aan de smaak van mijn gasten, eentje heeft wat problemen met de hoeveelheid peper die ik lekker vind, dus heb ik de rode peper weggelaten.

Wat zit er dan wel in? Een komkommer (zonder zaadlijst), een paprika, beide in blokjes gesneden, een gesnipperde grote ui, twee uitgelekte blikken kikkererwten, een blik tomatenblokjes, een bli kokosmelk en twee eetlepels rode currypasta plus een mango.

Zet een pan rijst op het vuur, dat is dan ongeveer gelijk klaar met de curry. Verwijder dan de zaadlijst uit de komkommer en snij de rest in blokjes. Snij ook de paprika in blokjes en laat de blikken kikkererwten uitlekken. Snipper de ui en fruit dat in een beetje olie. Doe er daarna twee flinke eetlepels rode currypasta bij en bak dat even op. Daarna mogen de komkommer, paprika en de kikkererwten erbij, even roerbakken en dan gaan de tomatenblokjes en de kokosmelk erbij. Dit mag vijf minuten pruttelen op middelmatig vuur. Schil ondertussen de mango en snij het vruchtvlees in stukjes. Dit mag een minuut of drie meekoken, en dan ben je klaar. Giet de rijst af, schep het op een bord, flinke soeplepel curry erbij en smikkelen maar. Met een handje cassave kroepoek erbij is het een fantastische, voedzame en heerlijke vegan maaktijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.