Paddenstoelen risotto

      Geen reacties op Paddenstoelen risotto

Jawel, het wordt weer herfst en dus komen de paddenstoelen binnenkort weer uit de grond omhoog. Kenners trekken dan de bossen in om bepaalde eetbare soorten te plukken, maar aangezien er genoeg soorten paddenstoelen zijn die je maar eenmalig kunt eten laat ik dat mooi aan anderen over, ik speel liever niet met mijn leven.

Dit recept is ideaal voor de paddenstoelenliefhebber die echter geen tijd, zin, kans of lef heeft om zelf zijn maaltje schimmels te plukken, alle gebruikte soorten paddenstoelen zijn makkelijk in de winkel te vinden. Ik gebruikte voor dit recept, samengesteld uit diverse andere recepten, een half bakje oesterzwammen, een half bakje shii-take, een half bakjes kastanje champignons naast 100 gram cashewnoten, 10 gram edelgist, snufje zeezout, theelepeltje knoflookpoeder, 400 gram risotto rijst, een bakje vegetarische spekjes van de Vegetarische Slager, drie teentjes knoflook, een rode ui, wat olie en een liter groentebouillon.

Eerst maakte ik de vegan parmezaan, door de cashewnoten met het zout, edelgist en knoflookpoeder in een keukenmachine te vermalen en vermengen. Toen sneed ik alle paddenstoelen in kleine stukjes en bakte deze samen met de vegetarische spekjes lekker op. Zet het daarna apart, maar bewaar het kookvocht.

Daarna is het tijd voor de risotto, snipper de ui en snij de knoflook fijn. Bak dit even in een steelpannetje met wat olie en voeg dan de rijst toe. Blijf bakken tot de rijst wat glazig wordt en voeg dan, steeds in kleine beetjes, de bouillon toe en kook de risotto klaar. Als de risotto na bijna twintig minuten zo goed als klaar is voeg je het kookvocht, de paddenstoelen en de vegan parmezaan toe, roer het goed door elkaar, laat het nog een minuutje koken en je hebt een heerlijke paddenstoelen risotto. Een heerlijke, warme, vullende herfstmaaltijd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.