Curry met gefrituurde tofu

      Geen reacties op Curry met gefrituurde tofu

Tofu, voor ik vegetariër werd dacht ik altijd “blegh, dat is vast niet lekker”. Puur een vooroordeel. Sinds ik getrouwd ben met een Aziatische, en mijn eiwitten toch moet binnen krijgen als vegetariër kwam ik toch uit bij tofu. En wat een wonderspul is dat, lekker en zo veelzijdig. Je kan silken tofu gebruiken in sausen, je kan harde tofu gebruiken om te bakken, frituren, op de barbecue en je kan er zelfs vegan feta van maken. Werelds.

In dit filmpje maak ik een curry en die vul ik aan met gefrituurde tofu. Heel simpel, heel lekker, heel gezond en heel voedzaam.

Wat heb je nodig?
Een beetje (kokos)olie
Een sjalot
Een ui
Drie teentjes knoflook
Een chili peper
Goeie eetlepel groene currypasta
Een zoete aardappel
Een halve liter water
Een bouillon blokje
Twee puntpaprikas
Vier tomaten
Een blik kikkererwten
Een blikje mais
Een bakje champignons
En blik kokosmelk
Rijst.

En voor de tofu
Een pak Tofu
Een beetje komijnpoeder
Een scheutje Ketjap

Snij de tofu in blokjes en marineer ze met het komijnpoeder en de ketjap. Marineer dit een paar uur in de koelkast. Na een paar uur kan je ze frituren in de hete olie en uit laten lekken op wat keukendoekjes.

Snij de sjalot, chili, ui en knoflook fijn en fruit dat aan. Schep er dan een lekkere lepel curry pasta bij. Voeg daarna de in blokjes gesneden zoete aardappel toe met het water. Laat dit 20 minuten pruttelen met een kruiden bouillon blokje

Voeg daarna de gesneden paprika en tomaat toe samen met de uitgelekte kikkererwten, de champignons en de mais. Voeg daarna de gefrituurde tofu met een blik kokosmelk toe. Laat het nog even warm worden en dien het daarna op met een lekkere basmati rijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.